Kernkwadranten van Ofman:

Ieder mens beschikt over een aantal kernkwaliteiten. Sommige kwaliteiten zijn heel zichtbaar, andere soms meer verborgen. Wat de één een kwaliteit vindt, dat vindt de andere wellicht geen kwaliteit. Dat komt omdat de waarde van een kwaliteit per persoon verschilt. Ook de omstandigheden spelen een rol of iets wel of niet als een kwaliteit wordt gezien.

Voorbeeld: het is handig als je heel ad rem bent (kernkwaliteit), wanneer je vaak snel ergens antwoord op moet geven of als je cabaretier bent. Maar een notaris of boekhouder, van wie heel andere kwaliteiten worden verwacht, heeft daar veel minder aan.

Bij elke kernkwaliteit hoort een valkuil, een uitdaging en een allergie. Zie maar eens het plaatje hieronder. Als je heel nauwkeurig bent, loop je kans door te schieten naar pietluttigheid. Niets is dan nog goed genoeg; je bent dan in je eigen valkuil gestapt. Je uitdaging ligt er dan in om dingen eerder los te laten. Het negatief tegenovergestelde van je kernkwaliteit is je allergie. Je hebt waarschijnlijk geen begrip voor mensen die onzorgvuldig zijn.

Het onderzoeken van de kernkwaliteiten van jezelf of van een team dat moet samenwerken is een mooie uitdaging. Het helpt jou (of de leden van je team) om je eigen kwaliteiten te leren kennen en beter in te zetten.  Je kunt een aparte workshop kernkwadranten volgen of in combinatie met andere programmaonderdelen.

Voorbeeld kernkwaliteit "Nauwkeurigheid" op basis van kernkwadranten van Ofman.