Speciaal voor het WildemanfestivalWildemanjpg heb ik een nieuwe workshop gemaakt met als titel Freeze, Flight & Fight Club.

Vrijwel iedereen kent de film Fight Club, waarin een verveeld hoofdpersoon zich bij een praatgroep aansluit om zo van zijn slapeloosheid af te komen. Op een dag ontmoet hij zijn tegenspeler. Samen discussiĆ«ren zij in een bar over de moderne man. Volgens hen is deze verslaafd aan zijn standaard baan, standaard bezigheden maar vooral aan het consumeren van goederen en aanzien. Het resultaat van deze levensstijl is  verveling en compensatiegedrag.

Freeze, Flight en Fight zijn de drie standaard reacties die wij vertonen zodra we met iets onaangenaams in aanraking komen. Zeg maar het tegenovergestelde van verveling, want dat kennen we al zo goed. In het dagelijks leven kijken we Netflix en identificeren wij ons met onze helden, een topvoetballer, een geweldige muzikant, een superslimme Zweedse detective of zelfs  met Jason Stathem. Maar waar is onze inwendige held, die om weet te gaan met de verschillende reacties op angstgebeurtenissen? In deze workshop gaan we op zoek naar hoe wij blijven functioneren tijdens die momenten van stress of angst. Een spannende workshop waarbij je grenzen leert kennen en er misschien zelfs wel overheen durft te gaan.


Ja in het weekend van 31 was het dan eindelijk zover. Vrijdagavond mocht ik dan act de presents geven. In totaal 26 mannen hadden zich aangemeld voor de workhop. En wat voor een workshop, ik heb ervan genoten van het begin tot het eind. En vele mannen met mij. Een aantal foto's zullen nog wel gaan volgen. En als kers op de taart, een uitnodiging door de mannen van het Belgische mannenfestival Mannenfestivalpng.  Neem snel een kijkje op de site en wellicht zie ik je daar.