In mijn jaren als leidinggevende, zowel als teamleider en als projectleider, merkte ik dat mijn collega's en ikzelf veel tijd kwijt waren met overleggen, gesprekken en brandjes blussen voor en met onze medewerkers. Een fout die veel gemaakt wordt is dat leidinggevenden, ik maakte mij daar ook schuldig aan, op de vraag of opmerking van een medewerker onbewust reageren met goed bedoelde adviezen, die hun doel vaak totaal voorbij gaan. 

Uit een onderzoek naar de verschillende soorten leiderschap is gebleken dat coachend leidinggeven het beste resultaat geeft van alle vormen van leiding geven. Waarom wordt deze manier van leiding geven zo weinig toegepast? Dat komt waarschijnlijk doordat leidinggevenden er niet zoveel vanaf weten of bang zijn dat ze in dit geval niet als een sterke leidinggevende worden gezien. Maar door het niet toepassen van coachend leidinggeven gaat helaas juist waardevolle kwaliteit van medewerkers en daarmee productie verloren.

Wil je als organisatie, team of persoon meer zelfstandigheid, creativiteit en ontwikkeling bij je medewerkers naar boven halen, wat er ook nog voor zorgt dat jij als leidinggevende meer tijd overhoudt voor zaken die er toe doen? Dat komt goed uit! Want juist daarvoor heb ik een speciaal programma samengesteld waarmee je in no time leert een betere leidinggevende te worden. Het programma leert je beter coachend leiding te geven en gesprekstechnieken om meer uit de gesprekken met je medewerkers te halen. Het resultaat is gemotiveerde medewerkers die vaker zelf met oplossingen durven te komen. Kortom, jij, je medewerkers en de organisatie gaan er van opbloeien. Na neem vrijblijvend contact met mij op, via onderstaand telefoonnummer of per mail.