Ken je het gevoel dat je iets moet doen waarbij je jezelf helemaal goed voelt, ook al is het iets dat vroeger nooit bij je zou opkomen? Iets doen waar je volledig achter kan staan? Dat wanneer je 's ochtends je ogen open doet, vol frisse energie uit je bed wil springen en tegen de wereld wil roepen "hé wereld, hier ben ik"! Nou dat gevoel heb ik. Ik heb de mooiste baan van de wereld, niet de eenvoudigste, de mooiste.  Het spannendste en daar ben ik heel eerlijk in, ik wil het altijd volledig juist doen. Is diegene die ik begeleid wel gebaat bij mij? Een soort twijfel dus. Ik denk dat teveel twijfel zeker niet goed is, maar teveel zelfverzekerdheid maakt je toch wel enig arrogant heb ik zo het idee. Het mooiste van mijn werk vind ik toch het werken met mensen en dat ze inzicht krijgen in de dingen waar ze mee bezig zijn, waar hun problemen liggen of gezonde twijfels.


Voldoening en plezier in het begeleiden van mensen en groepen staan voor mij voorop. Ik doe dit werk graag om een glimlach op het gezicht van een klant te zien. Na een periode van hard werken. Een coachtraject verloopt meestal niet als de typische "walk in the park".  Soms moeten muren worden geslecht om te komen tot nieuwe inzichten. Ben ik dit? Ik wist niet dat ik dat ooit zou kunnen. Had ik dit maar eerder geweten. dit hoor ik vaak. Deze bewoordingen, deze inzichten bij de persoon, ook daar doe ik mijn werk voor. En met de verwondering van een kind mag ik aanschouwen hoe iemand door lagen heen is gegaan om tot de kern van zijn of haar eigen bestaan te komen.


Op jonge leeftijd had ik al de drang om te leren en te ontdekken. Buiten zijn, altijd onderweg door de Groningse weilanden op weg naar de haven. Later reed in mijn eentje met de motor naar de Noordkaap, ver Turkije in en door de voormalige USSR. Ook in opleidingen en werk komt die hang naar ontdekken terug, technische opleidingen, culturele opleidingen, sociale -en coachende-opleidingen. Werkzaamheden van motormonteur, werkplaatschef, journalist, roadmanager, pr-mederwerker, ITer, wijnhandelaar en leidinggevende. En alles wat daar tussen zit. In 2010 ben ik begonnen met mijn bedrijf op het gebied van begeleiden en coachen. Hiervoor heb ik opleidingen gedaan bij erkende opleidingsinstituten als NCOI en Phoenix Opleidingen. Daarnaast ging ik naar de school voor sjamanisme, waar ik ben geïnitieerd als vuurman en zweethutleider. In mijn werk maak ik gebruik van verschillende psychoanalytische theorieën zoals systemisch werk TA -en NLP. Ook gebruik ik de kernkwadranten van Ofman. Daarnaast gebruik ik kickboksen in combinatie met mindfullness als coachmiddel.


De naam Wunjo komt voort uit de Noorse-Germaanse Futhark, dit is het geschrift dat werd gebruikt in Noord-Europa de individuele lettertekens worden Runen genoemd. De klank is 'W'. Wunjo is de achtste en laatste rune van de eerste Aett. De rune betekent vreugde. Deze rune heeft de vorm van een metalen windwijzer, zoals ook gebruikt werd op Vikingschepen.


  • Zweethutvuur
  • Martin Baptist
  • Bokshandschoenen
  • De deur

"The best coaches equip people to be in touch with their best selves"