Organisatie begeleiding

Organisatie begeleiding

Organisaties zijn complexe systemen waarin verschillende individuen en groepen met elkaar samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Het is daarom niet verwonderlijk dat organisaties vaak te maken hebben met verschillende uitdagingen en vraagstukken. Het is dan ook belangrijk dat organisaties worden ondersteund bij het vinden van passende antwoorden op deze vraagstukken.

Een manier om organisaties hierbij te ondersteunen, is door middel van organisatie begeleiding. Organisatie begeleiding richt zich op het verbeteren van de vaardigheden van begeleiders in organisaties, met als focus de persoonlijke ontmoeting en het onderzoeken van organisatievraagstukken. De nadruk ligt hierbij op dienend leiderschap en het ontwikkelen van vaardigheden voor het contracteren op het raakvlak, het dienen aan het geheel, en het verbeteren van de interactie tussen individuen en groepen binnen de organisatie.

Dienend leiderschap is een manier van leidinggeven waarbij de focus ligt op het ondersteunen van medewerkers bij het behalen van hun doelen, in plaats van op het opleggen van taken en verantwoordelijkheden. Het draait hierbij om het creëren van een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen en waarin er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Door dienend leiderschap toe te passen, kunnen organisaties een omgeving creëren waarin medewerkers gemotiveerd zijn en waarin er ruimte is voor groei en ontwikkeling.

Organisatie begeleiding richt zich daarnaast op het begrijpen van de maskers en symptomen in organisaties en hoe deze op een effectieve manier kunnen worden ingezet. Maskers zijn bepaalde patronen en gewoonten binnen de organisatie die worden gebruikt om bepaalde emoties of gedragingen te verbergen of te onderdrukken. Symptomen zijn de zichtbare uitingen van deze patronen en gewoonten. Door deze maskers en symptomen te herkennen en te begrijpen, kunnen organisaties hier op een effectieve manier op inspelen en de communicatie en samenwerking binnen de organisatie verbeteren.

Een belangrijk onderdeel van organisatie begeleiding is teamontwikkeling. Door te werken aan de ontwikkeling van teams, kunnen individuen binnen de organisatie beter samenwerken en bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. Het gaat hierbij om het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving waarin medewerkers open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren en waarin er ruimte is voor feedback en reflectie.

Daarnaast richt organisatie begeleiding zich op het ontwikkelen van verbindend leiderschap. Verbindend leiderschap is een manier van leidinggeven waarbij de focus ligt op het verbinden van individuen en groepen binnen de organisatie. Het draait hierbij om het creëren van een omgeving waarin mensen zich gehoord en gewaardeerd voelen, en waarin ze hun eigen talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen en inzetten voor de organisatie als geheel.


Systemischwerk

Systemisch werken is een holistische benadering die zich richt op het begrijpen van de complexe dynamieken die in een familie- of organisatiesysteem aanwezig zijn. Het is gebaseerd op het idee dat elk individu deel uitmaakt van een groter geheel en dat de problemen die zich voordoen in een individu vaak voortkomen uit problemen in het systeem als geheel.

Een belangrijk aspect van systemisch werken is het fenomenologische aspect. Dit betekent dat de focus ligt op het waarnemen van wat zich voordoet en het accepteren van deze waarneming als waarheid. In plaats van te proberen te begrijpen wat er gebeurt door middel van interpretaties en oordelen, stelt het fenomenologische aspect van systemisch werken ons in staat om het systeem en de dynamieken die erin plaatsvinden objectief te observeren.

Het systemisch werken omvat drie velden: ordening, balans tussen geven en nemen, en in- en uitsluiten. De ordening heeft betrekking op het idee dat alles in het systeem een ​​eigen plek heeft en dat deze plek belangrijk is voor het goed functioneren van het systeem. Het gaat niet alleen om de fysieke plaats van mensen of objecten, maar ook om de plaats die ze innemen in termen van hun rol en verantwoordelijkheden binnen het systeem.

Een andere belangrijke factor in systemisch werken is de balans tussen geven en nemen. Dit betekent dat er een evenwicht moet zijn tussen wat er wordt gegeven en wat er wordt ontvangen binnen het systeem. Als deze balans wordt verstoord, kan dit leiden tot conflicten en problemen.

Tot slot heeft het in- en uitsluiten betrekking op het recht om deel uit te maken van een bepaald systeem en de plicht van anderen in datzelfde systeem om mensen erbij te laten horen. Dit geldt voor zowel families als organisaties. Als iemand wordt uitgesloten of niet wordt geaccepteerd binnen het systeem, kan dit leiden tot problemen en spanningen.

Systemisch werken is een krachtige methode om verborgen dynamieken binnen families en organisaties aan het licht te brengen. Het stelt ons in staat om deze dynamieken objectief te observeren en te begrijpen, en om oplossingen te vinden die niet alleen gericht zijn op individuen, maar op het systeem als geheel. Met behulp van de drie velden en het fenomenologische aspect van systemisch werken, kunnen we de complexe relaties binnen een systeem beter begrijpen en werken aan het creëren van een gezonde en evenwichtige omgeving voor alle betrokkenen.

 

Buiten bezigheden

Het is waar dat er verschillende redenen zijn om binnen te blijven, zoals beschutting tegen de elementen en veiligheid. Echter, er zijn talloze voordelen verbonden aan het buiten zijn. Buitenlucht is verfrissend en gezonder dan de lucht binnenshuis, blootstelling aan zonlicht biedt vitamine D en andere gezondheidsvoordelen, en regen zorgt voor een unieke sfeer. Belangrijker nog, buiten zijn biedt de mogelijkheid om nieuwe plekken te ontdekken en ervaringen op te doen die je binnen niet kunt vinden. Dus waarom zou je binnen blijven zitten als er buiten zoveel te beleven valt?

 

Een zweethut: een ervaring van genezing en transformatie

Een zweethutceremonie is een eeuwenoud ritueel dat door veel inheemse culturen over de hele wereld wordt beoefend. Het is een bijzondere ervaring waarin de deelnemers fysieke en spirituele reiniging ondergaan. Zweethutceremonies worden steeds populairder en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar deze bijzondere ervaring.

De Zweethut zelf is een ronde koepel, vaak gemaakt van wilgentakken. De ruimte is niet hoog genoeg om in te kunnen staan, dus de deelnemers zitten op de grond, meestal op de aarde. Buiten de hut wordt er een vuur ontstoken waarin meerdere stenen worden verhit. Deze stenen worden ook wel 'voorouders' genoemd en worden beschouwd als dragers van wereldse wijsheid.

Als de stenen heet genoeg zijn, worden ze door de vuurmensen in vier rondes naar binnen gebracht. Eenmaal in de hut worden ze verzameld in het midden en in de vier rondes door de watergieter of zweethutleider met water overgoten. In de hut ontstaat zo een warme en vochtige omgeving, waarin de deelnemers hun intenties kunnen loslaten of juist tot zich nemen.

De Zweethut ceremonie is een krachtige ervaring die diepe fysieke en emotionele reiniging kan bieden. Het helpt bij het loslaten van oude patronen, het creëren van nieuwe intenties en het vergroten van verbinding met de natuur en de gemeenschap.

De zweethutleider, die als een gids fungeert tijdens de ceremonie, begeleidt de deelnemers door middel van zang, gebeden en verhalen. De deelnemers worden aangemoedigd om naar binnen te gaan en te luisteren naar hun lichaam, geest en hart, en om te vertrouwen op hun intuïtie.

Hoewel de Zweethutceremonie vaak wordt geassocieerd met inheemse culturen, is het belangrijk om te erkennen dat de ceremonie door iedereen kan worden beoefend. Het is een ervaring die kan worden aangepast aan de behoeften van de individuele deelnemers en kan worden begeleid door bekwame leiders uit verschillende tradities.

In onze moderne wereld is het gemakkelijk om los te raken van onze spirituele verbinding met de natuur en de gemeenschap. Zweethutceremonies bieden een kans om deze verbinding te herstellen en diepe genezing en transformatie te ervaren. Het is een ervaring die ons kan helpen om ons leven op een nieuwe en meer bewuste manier te benaderen.

Bosweekeinden

Ben je op zoek naar een weekendje weg in de natuur waar je nieuwe vaardigheden kunt leren of gewoon kunt genieten van de rust en schoonheid van het bos? Dan zijn de bosweekeinden georganiseerd door Boskracht en hun partner zeker iets voor jou! Tijdens deze weekenden kun je samen met gelijkgestemde mensen genieten van het buitenleven en leren over bushcraft en andere natuurlijke vaardigheden.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met bushcraft, de bosweekeinden hebben voor iedereen iets te bieden. Onder leiding van de zeer ervaren bushcrafter Cees van der Weijde zul je leren hoe je vuur maakt, shelters bouwt, voedsel vindt en nog veel meer. Maar ook als je gewoon wilt ontspannen en plezier wilt hebben in het bos, ben je van harte welkom.

De bosweekeinden hebben meestal een thema, zoals een specifieke bushcraft vaardigheid of een coachingsessie. Maar soms is het thema gewoon "lekker weg in het bos". De weekeinden worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en het najaar. Wil je meer weten over de bosweekeinden of jezelf aanmelden? Neem dan gerust contact op via het contactformulier op de website van Boskracht.

 

Wandelcoaching

Coaching kent vele gezichten en manieren. Er zijn ook vele soorten van coaching, denk daarbij aan NLP, systemischwerk, groepswerk en individueel. En denk ook waar er op gecoacht kan worden. Een van de mooiste manieren is volgens mijn idee, gewoon naar buiten gaan een gesprek voeren terwijl je in beweging bent. Bewegen stimuleert je bloedsomloop, kadert je gedachten, houdt je spieren gezond en zorgt voor de juiste hormoonhuishouding. Iedereen kent wel de uitspraken; een frisse neus halen of even uitwaaien. Typische uitspraken over het waarom het naar buiten gaan nu juist zo stimulerend is. Je haalt inderdaad even een frisse neus os je waait inderdaad even uit. Allemaal manieren om je hoofd, je gedachten en je gevoelens weer even op een rij te krijgen. Kortom er zijn vele voordelen om een coaching sessie in de buitenlucht te ervaren.

Provocatief Coachen

De bliksemafleider:

Maar dat is helemaal goed, kijk mannen met wat donker krullend haar, die een bril dragen en een drie dagen oud baartje en ook nog een blauw T-shirt aanhebben. Die mannen zijn juist gemaakt om de negatieve energie van andere mannen als een bliksemafleider naar de grond toe weg te geleiden. Die mannen moeten zich niet verstoppen in bubbels, energievelden of achter afwerende spiegels. Kijk op op deze manier kunnen andere mannen met veel negatieve energie toch redelijk normaal functioneren in de samenleving.

 

“Maar dat wil ik helemaal niet”, is het antwoord van de cliënt.

 

Maar natuurlijk wil je dat wel, je zou het zelfs meer moeten gaan doen. Eigenlijk zou je zo een reclamebord moeten kopen waarmee je gaat rondlopen en waarop je jezelf aanbiedt als bliksemafleider voor de negatieve energie van anderen. Ik denk dat je er zelfs geld mee zou kunnen verdienen. Voordat je het weet heb je een hele keten van mannen in dienst die met dergelijke borden rondlopen.

 

Klinkt het bovenstaande u wat absurd in de oren? Ja dat is het misschien ook wel, maar het zet de cliënt wel aan het denken. De cliënt in het bovenstaande voorbeeld heeft moeite om te gaan met mensen die een negatieve energie uitstralen. Hij vindt het ongepast om weg te lopen uit dergelijk situaties, maar heeft er ook moeite mee om iets tegen deze mensen te zeggen. “Normale”coaching zou wellicht opzoek gaan naar de oorsprong van dit gevoel of de cliënt adviseren om zich af te schermen van deze energie en misschien zelfs met allerhande goed bedoelde adviezen komen. Maar niet de provocatieve coach, deze pakt de situatie heel anders aan, zoals ook blijkt uit het antwoord van de coach. De cliënt gaat uiteindelijk voor zichzelf het best passende antwoord bedenken in plaats van de eerder gesuggereerde oplossingen, waar de cliënt een beetje meewarig bij zat te kijken.

 

Provocatief coachen is een methode die niet de oplossing zoekt voor de cliënt, het dient ertoe dat de cliënt deze zelf opzoekt. Provocatief coachen is af en toe een beetje shock and awe. Het doet je een beetje met de mond vol tanden staan. Het zet ja aan het denken en dat is juist wat we willen toch? De cliënt komt uiteindelijk zelf met een oplossing. Dit doe je door bijvoorbeeld absurde oplossingen te bedenken, het voordeel van het probleem te vergroten.

 

Oorsprong.

De bedenker van de provocatieve therapie is de Amerikaan Frank Farrelly. Als medewerker van Carl Rogers behandelde hij eens een patiënt die liever lui dan moe was en op geen enkele manier meer vooruit te krijgen was. Frank die zelf ook niet meer zo goed wist wat hij met deze cliënt aan moest bedacht, als ik deze cliënt nu eens volledig gelijk ga geven in zijn situatie en daar zelfs nog een schepje bovenop ga doen? Tot zijn verbazing zag Farrelly een reactie bij de man ontstaan. De man protesteerde tegen zijn eigen ingebrachte probleem. Er kwam eindelijk na vele gesprekken een beweging opgang.

 

Humor:
Oog en gevoel voor vrolijk makende tegenstrijdigheden tussen feitelijkheid en bedoeling van zaken, handelingen en gebeurtenissen; de neiging het vrolijk makende in gebeurtenissen, vermengd met weemoed, het meest te doen uitkomen.

 

Uitdaging:

Het uitdagen; handeling van uitdagen: een uitdaging aannemen, handeling waardoor een ander gedwongen wordt tot een reactie.

Liefde

Liefde en geluk zijn de twee meest bezongen en beschreven emotionele gemoedstoestanden van de mens. Liefde is niet alleen de onvoorwaardelijke liefdesrelatie tussen twee mensen of tussen familieleden. Liefde wordt in veel religies en spirituele stromingen beschouwd als een levensopvatting.

Als coach / begeleider dien je gevoel van liefde voor het probleem van je cliënt te hebben. Je moet je helemaal kunnen inleven en uitleven op het probleem.

Wat zijn de methodes binnen Provocatief coachen zoal gebruikt?

1. Advocaat van de duivel spelen

2. Het doel tegenwerken of betwisten

3. Stereotyperen

4. Absurde oplossingen en verklaringen

5. Wipwappen

Bekijk hier de gratis digitale brochure.

Login Form

Free Joomla templates by Ltheme