Buiten bezigheden

Er zijn vele redenen om binnen te zijn. Er zijn echter veel meer redenen om juist buiten te zijn. Buiten heb je frisse lucht, de zon kan er schijnen en het kan regenen. Maar dat zijn geen redenen om binnen te gaan zitten. Binnen kom je nergens en buiten heb je de mogelijkheid om ergens heen te gaan.

 

Zweethut

Een zweethut is een ronde koepel veelal gemaakt van wilgentakken. De ruimte is is niet hoog genoeg om in te kunnen staan, je zit dus op de grond, meestal op de aarde. Buiten de hut wordt er een vuur ontstoken waarin meerder sten worden verhit. Deze stenen noemt men ook wel eens voorouders en worden beschouwd als de dragers van de wereldse wijsheid. Als de stenen heet genoeg zijn dan worden ze door de vuurmensen in vier rondes naar binnen gebracht. Eenmaal in de hut worden ze verzameld in het midden en in de vier rondes door de watergieter of zweethutleider met water overgoten. In de hut ontstaat zo een warme en vochtige omgeving, waarin de deelnemers hun intenties kunnen loslaten of juist tot zich nemen.

Bosweekeinden

Samen met de zeer ervaren bushcrafter Cees van der Weijde van Boskracht, organiseren we ongeveer vier bosweekeinden per jaar. Twee in het voorjaar en twee in het najaar. Deze weekeinden hebben meestal een apart thema, soms is het gewoon een weekeind lekker weg, het bos in zonder al te veel zaken aan je hoofd. En gewoon lekker plezier hebben. Maar ook worden er weekeinden met wel een thema georganiseerd, dit kan geheel in het kader van de bushcraft zijn, maar ook een coachingsessie. Voor meer informatie neem gerust contact op via het contactformulier.

Related Articles

Login Form

Free Joomla templates by Ltheme