Hoga Kusten
Hoga Kusten route

Hoga Kusten

De 130 km lange High Coast Trail strekt zich uit door het hele werelderfgoed dat zijn naam deelt, beginnend in Hornöberget in het zuiden en eindigend in Örnsköldsvik in het noorden. Het pad is verdeeld in 13 secties die een unieke mix zijn van kust en bos met onderweg spannende gebieden die rijk zijn aan flora en fauna. Er zijn tal van activiteiten, zijpaden en unieke natuurbelevenissen om van te genieten: diepe bossen, hoge tot beklede bergen, rotsachtige kustlijnen, uitkijkpunten op de top, kasseienvelden, zandstranden en natuurreservaten. Soms bevindt u zich tot 250 meter boven zeeniveau. Nergens anders in Zweden kun je op deze hoogte zo dicht bij de zee wandelen!

Of u nu een beginner of een ervaren wandelaar bent, er zijn secties die perfect voor u zijn langs het parcours. We willen dat je een fantastische tijd hebt op de High Coast Trail - neem de tijd en geniet ervan, je staat op het punt enkele van de absolute hoogtepunten van het Werelderfgoed te ervaren. (Tekst vertaald uit het Engels van Hoga Kusten).

 

Wat een mooie openingstekst is dat. En ja voor aankomend jaar gepland de 130 km lange tocht door Zweden, ik heb het al een hele tijd willen doen en ja Covid-19 gooide roet in het eten. Telkens maar weer naar de site kijken, telkens maar weer denken; wanneer ga ik? Als alles meezit in 2022 een mens moet iets te dromen blijven houden. Vandaag net gloednieuwe bergschoenen besteld en langzamerhand steeds meer kleine zaakjes aan het regelen. Ik kan je vertellen ik heb er nu al zin in!

 

Hoga Kusten route
Hoga Kusten route (foto Hoga Kusten)

Related Articles

Login Form

Free Joomla templates by Ltheme