Polarsteps Hoga Kusten

Ja nog even en dan is het zover. Aanstaande vrijdag vertrek ik richting het hoge noorden en wel naar Örnsköldsvik in Zweden. Heerlijk een paar dagen lopen, lopen en nog eens lopen. Hoga Kusten ik heb er al zin in en uiteraard is er een mogelijkheid om het te volgen. Ik vond vrij recentelijk een mooie app om reizen in op te slaan en te volgen. Mocht je dus zin hebben om eens mee te kijken kijk dan even op Polarsteps, je kunt de app downloaden voor op je telefoon, maar je kunt ook gewoon meekijken via je laptop of tablet. Veel plezier gewenst in ieder geval.

 

Onderbewuste keuzes

Uit onderzoek van Harvard Business Review Professor Gerald Zaltman blijkt dat 95 procent van onze keuzes onbewust worden genomen. We denken allemaal dat we bewuste keuzes maken. Uit dit onderzoek blijkt dus anders. Zelf heb ik al twee weken lopen dubben en stoeien over een keuze die ik wilde maken. Maar als je er twee weken over nadenkt, gaat het dan bewust of onbewust? Tja mooie vraag. Ik denk dat ik twee weken geleden al heb besloten om iets wel of niet te gaan doen, want daar gaat het namelijk over. Maar als ik twee weken geleden al heb besloten om iets te gaan doen, wat zijn dan de gedachten die ervoor hebben gezorgd dat het twee weken duurde en dus redelijk bewust zijn die ervoor zorgen dat ik het besluit nu pas doorvoer? Waarschijnlijk twijfels over kosten die het met zich meebrengt, nut en noodzaak, gezonde spanning om iets nieuws te doen en wellicht nog meer.

Maar als ik Professor Gerald Zaltman mag geloven, dan heb ik dus eigenlijk twee weken geleden de keuze al gemaakt en besluit nu pas om het ook echt door te voeren. Twee weken om voor mijzelf tot een bewuste keuze te komen. Ik kan tenminste zeggen dat ik er over heb nagedacht. Zou dat dan de reden zijn waarom je zo vaak hoort; 'slaap er nog maar een nachtje over? of denk daar nog maar eens goed over na?' Wellicht zijn het veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat we niet al te roekeloos door het leven gaan. En die ervoor zorgen dat we een zelf overtuiging hebben.

Oh ja de keuze; ik heb besloten om in september de opleiding Professionele Begeleiding van Organisaties, bij Phoenix in Utrecht te gaan volgen. Lijkt een eenvoudige keuze, maar uit ervaring weet ik dat het wel eens anders kan zijn.

Boskracht zeven oktober

De zomer met al haar pracht en praal moet zich nog aandienen, maar eigenlijk heb ik er nu al zin in. Het weekeinde van zeven oktober aanstaande want dan gaat er weer een Boskracht weekeinde plaats vinden. Op een nieuwe locatie en met nieuwe bezighedenIn de vorige hebben we veel leuke mensen ontmoet, veel geleerd, super leuke dingen gedaan. En nu op naar editie twee van Boskracht en ja die stond gepland en wel op 20 mei aanstaande. Maar is ivm omstandigheden verhuisd naar oktober. Deze keer niet in Holten, maar in het Drentse dorpje Elp (neem snel een kijkje op de site vaan Staatsbosbeheer.

Uiteraard hebben wij er alweer enorm veel zin in om dit te mogen organiseren en ons te gaan houden aan onze tien waardevolle punten, te weten:

We sluiten voor even de deur van ons werk of school achter ons.
We laten onze laptop lekker thuis liggen.
De mobiele telefoon gaat gewoon uit.
We onthaasten
We koken lekker boven een open vuur.
We overnachten in onze zelf meegebrachte tenten.
We luisteren en vertellen elkaar verhalen bij het vuur.
We genieten van het buiten zijn.
We maken vrienden voor het leven.
We ontmoeten onszelf.

Heb je zin om mee te gaan op avontuur (en dat heb je), meld je dan aan op Boskracht.

Kosten voor dit geweldige weekeind is inclusief maaltijden en overnachting slechts €150 pp.

Dialoogkaarten

De dialoogkaarten ook weer zo een leuk project om aan te werken. 43 kaarten samengesteld met ideeën, vragen, dilemma's en uitspraken. Erg leuk om samen met je groep of 1 op 1 een kaart uit de stapel te trekken en eens te bespreken wat er werkelijk leeft binnen jezelf of binnen je groep. Deze kaarten beloven voor werkelijk inhoudelijk goede gesprekken te gaan zorgen.

Done

𝐆𝐞𝐬𝐥𝐚𝐚𝐠𝐝 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐢𝐧!

Een toost met een glaasje Moët en Chandon en dan tevreden het weekend inluiden. Zojuist heb ik de opleiding tot Provocatief Coach afgerond en ben ik weer een behoorlijke set skills rijker.


Wil je meer lezen over waar ik me het afgelopen jaar in heb verdiept? Blader dan mijn brochure door op provocatief coachen. Heb je vragen of ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, DM me dan gerust!

Login Form

Free Joomla templates by Ltheme