Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Download als een iCal bestand
Gezamelijke zweethut
Zondag, 25 September 2022, 10:00 - 20:00
Hits : 937
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ja het is weer tijd voor een zweethut. Deze keer gaan we afscheid nemen van de zomer. Wat heeft het je gebracht en wat heb je voor jezelf nodig om je klaar te maken voor de herfst en de komende winter?Heb je verre reizen gemaakt of ben je dicht bij huis gebleven? Heb je nieuwe mensen ontmoet of kennis opgedaan? Neem het mee in de hut, laat de warmte van de hut het transformeren zodat je het mee kunt nemen naar een nieuw seizoen.

De zweethut is een lage koepelvormige hut, gemaakt van wilgentakken, die wordt overdekt met dekens. Buiten brandt een vuur met stenen erin. De stenen worden naar binnen gebracht en de zweethut wordt gesloten. Water wordt over de hete stenen gegoten waardoor stoom ontstaat. Het gehele ritueel duurt over het algemeen een volledige dag. Eerst komen alle deelnemers samen, er wordt indien nodig kennis gemaakt. Daarna wordt er gezamenlijk hout gehakt en de hut toegedekt met dekens. De vuurmensen maken een vuurstapel, daaromheen ligt een cirkel van stenen, een aantal met een vaste intentie en anderen met losse intenties. Deze komen tijdens de stenenceremonie op de houtstapel. Als dit is gedaan wordt het hout aangestoken. Zodra de stenen heet genoeg zijn maakt ieder zich op om de hut in te gaan.

Een belangrijk onderdeel van de hut zijn de vier windstreken, iedere windstreek heeft een eigen betekenis en ook in de hut wordt er met vier rondes gewerkt. De eerste is van het uitnodigen van alles dat je mee wenst te nemen in de hut. De tweede en derde zijn healingrondes en de vierde is de dank ronde.

Alles met de hut heeft te maken met je eigen intenties. Soms zijn er speciale thema's volgende week zaterdag wil ikzelf vooral gaan werken met de voortgang van de wensen die ieder zich aan het begin van het jaar heeft voorgenomen. Mocht er iemand zin hebben er is volgende week nog wel plek voor een paar deelnemers en anders wellicht een andere keer.Er zijn nog een aantal punten die handig zijn om te weten, voor je de zweethut ingaat.

-de avond ervoor geen alcohol of andere middelen nemen
-matig of drink geen koffie 's morgens voor de hut
-extra water drinken voor en na de hut bevorderd de zuivering ( neem een flesje mee voor overdag )
-eet als ontbijt niet te zwaar en overdag niet of matig ( fruit, brood met licht beleg )
-we zijn de hele dag buiten kleed je warm en kies kleding die vuil mag worden
-neem 2 handdoeken mee 1 om op te zitten (een oude) en 1 om mee af te drogen
-je kan in de hut een omslag doek omdoen of een broekje aanhouden ( katoen is het prettigst zwembroek stof zit niet lekker)
- zonder kleding mag ook is voor ieder voor zich om te beslissen
- als je op dokters advies niet naar de sauna mag dan is de zweethut ook niet geschikt om te doen

Locatie Veldhoek

Login Form

Free Joomla templates by Ltheme