Volgens mij moet al het goede nog komen.

Afgelopen 1 juni was mijn officiële eerste jaar als volledig zelfstandige een feit. Pppff, wat een jaar. Vol enthousiasme begonnen, veel lezen, leren, contacten leggen. Regelmatig op gesprek met collega's uit het vak en daarbuiten. Programma's schrijven, opdrachten uitvoeren, mensen begeleiden, inspanning leveren, nog steeds enthousiast zijn en blijven. Maar soms ook denken "waar ben ik aan begonnen?" Daarvoor was het toch veel eenvoudiger? Gewoon iedere dag naar je werkgever en aan het eind van de maand een salarisstrook? Je pensioen geregeld, ziektekosten gedekt. Tja zeker waar. Maar als ik er nu aan denk hoe lastig het leven van een ZZPer soms kan zijn, iedere maand maar weer opzoek naar voldoende klanten en inkomsten. Dan zou ik toch echt nooit meer anders willen. En zeker soms krijg je van die verrassende vragen of je bijvoorbeeld coaching ook gratis kunt aanbieden, want een kennis of familielid kan ook heel goed luisteren en heeft altijd bijzonder goed advies. En uiteraard kan het gratis, want mijn hypotheek hoeft niet te worden afgelost en ik kan gratis boodschappen doen bij de supermarkt. Mijn opleidingen waren gratis, net als de vervolgopleidingen en het aansluiten bij een beroepsvereniging overigens. Maar ach het hoort er nu eenmaal bij denk ik dan maar. Maar het meest verrassende en één van de leukste dingen die ik het afgelopen jaar ben tegen gekomen is het gevraagd worden voor iets. Nooit geweten dat dat zo een kick kan geven. Gevraagd worden door derden of je iemand kunt begeleiden, gevraagd worden voor het geven van workshops op festivals. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de tweede keer een workshop mogen geven op het Wildeman festival in Winterswijk en ben van daaruit weer gevraagd om twee workshops te gaan geven op MannenFestival in België. Ja ja ik ga internationaal ;-). En na de zomer ga ik verder met mijn werkzaamheden in de PI in Arnhem, lekker actief bezig zijn met de kinderen uit het voortgezet speciaal onderwijs (toffe kids) en komt er een vaste groep dames waarmee we iedere week gaan boksen en ontspannen.

Maar voor mij nu eerst ook ontspanning en inspanning de aankomende paar weken, eerst het aankomend weekend Boshttps://www.bospop.nl/pop in Weert, daarna twee weken Schotland met oa the West Highland Way om vervolgens weer door te gaan naar het Polen Rock festival. Om daarna gelijk weer aan de slag te gaan. Kortom een feestelijke jaar gehad en een feestelijke tijd tegemoet. Heb een goede zomer allen.