Humor als basis in een coaching traject.

Coachen, begeleiden, ontwikkelen het zijn allemaal zeer serieuze zaken. Als kind worden velen van ons al opgevoed dat het belangrijk is om een opleiding te volgen die er later voor gaat zorgen dat we er een goed betaalde baan aan overhouden. Tijdens onze werkzame leven dienen we er rekening mee te houden dat het werk dat wij uitvoeren altijd als zeer serieus moeten beschouwen. Belasting betalen, autorijden, omgaan met onze partner is altijd een serieuze aangelegenheid. Humor is voor de grappenmakers, clowns en cabaretiers in onze samenleving. De rest is ernstig.

In haar boek “u lijkt mij een vrij hopeloos geval” (hierin schuilt al enige humor), beschrijft Adélka Vendl hoe belangrijk het gebruik van humor is in coaching trajecten en binnen het bedrijfsleven. In één van de hoofdstukken van dit boek beschrijft ze hoe humor het smeermiddel is in de communicatie en uitdaging zorgt voor zelfredzaamheid. Maar dat er helaas binnen organisaties nog steeds niet altijd de voordelen ervan wordt ingezien. Zo gaat ze verder dat het de leiderschapscapaciteiten verbetert, voor meer groepscohesie zorgt, betere communicatie, creativiteit en organisatiecultuur. Hetzelfde zegt universitair docent Joost Verhoeven in zijn artikel “Humor in organisaties: het moet wel grappig blijven”. Verhoeven geeft aan dat door de hiërarchische relaties het niet altijd even eenvoudig is om alles bespreekbaar te maken, maar juist door het gebruik van humor managers en medewerkers zich meer op hun gemak gaan voelen. Iets wat op het eerste gezicht bizar lijkt, blijkt achteraf toch zo gek nog niet te zijn. Maar het kan ook de bestaande denkkaders verruimen en organisaties stimuleren om tot innovaties te komen.

Maar wat doet humor nu eigenlijk met je? Volgens Adélka in ieder geval deze drie dingen:

Op je lichaam; het zorgt ervoor dat bepaalde antilichamen in je bloed zich vermeerderen, stresshormonen afnemen waardoor je stressniveau vermindert. En de kans op de hartziekte CDH (een plaque-aandoening op de kransslagader) neemt af.

Op je gevoelens; het vermindert negatieve emoties. Volgens Madelijn Strick, die hier veel onderzoek naar heeft gedaan, heeft humor altijd een incongruent onderdeel en om dit te begrijpen dienen je hersenen aan het werk te worden gezet, waardoor er geen ruimte meer is voor negatieve gevoelens.

Gedachten; humor werkt ook positief op gedachten. Uit onderzoek (Nicolas Kuiper) blijkt dat mensen met meer gevoel voor humor, stressvolle situaties als minder stressvol beoordeelden dan mensen met minder gevoel voor humor. Volgens Kuiper hebben mensen met een grotere humorfactor een positievere kijk op gebeurtenissen, waardoor ze dus positievere gedachten patronen hebben.

Maar als humor dan zo belangrijk is binnen organisaties en coachingstrajecten, waarom gebruiken we het dan niet nog meer? Volgens mij omdat wij vaak denken dat alles wel serieus moet zijn en daarmee kom ik weer op het punt waarmee ik dit artikel ben begonnen. Vaak zijn wij te bang om de verkeerde opmerkingen te plaatsen of door de mand te vallen. Het gebruik van humor maant ook dat we veel aan zelfreflectie dienen te doen (en dat is best eng). En toegegeven sommige mensen zijn ook gewoon niet grappig (vind ik tenminste). En nee het geeft geen pas om tijdens een begrafenis de lolbroek uit te hangen. Maar ook daar klaart de lucht vaak al iets op wanneer er een anekdote wordt verteld over bijvoorbeeld de overledene. Humor verbindt, maakt dingen bespreekbaar, klaart de lucht en is ook nog eens goed voor lichaam en geest. Dus gebruik het eens wat vaker. En bedenk nog dit; neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.

Veel plezier en humor toegewenst in 2019 

tim-evans-141897-unsplashjpg
Photo by rawpixel on Unsplash