Energieeenheid

Als je op het internet zoekt op het woord energie en je komt op Wikipedia, dan kun je daar de volgende zin tegenkomen: “Energie is de capaciteit van een systeem om warmte, straling, beweging of materie te produceren. Het is een natuurkundige grootheid die wordt gedefinieerd door de hamiltoniaan. De SI-eenheid van energie is joule. Energie wordt ook aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten, of ruimer: de mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen. Energie kan ook gezien worden als essentiële natuurlijke hulpbron, aangezien ze geconsumeerd, geproduceerd en gebruikt wordt door levende wezens”.


Een beetje een droge materie wellicht, maar eigenlijk komt het hierop neer; energie heb je nodig om te kunnen bewegen, denken en groeien. Kortom voor je bestaan. Maar wat gebeurt er wanneer je energiehuishouden in de war raakt of niet meer optimaal werkt en de energie wegstroomt? Zo een energielek is niet altijd direct zicht -of voelbaar, zeker niet in ons bestaan waar veel van ons wordt verwacht en waar we het schijnbaar altijd druk moeten hebben en omdat we volgens de wetten van de social media altijd gelukkig moeten zijn en er fantastisch uitzien. Kunnen we daar simpelweg ook geen aandacht aan besteden. “Kom zeg aandacht schenken aan jezelf is voor hen die geen ruggengraat hebben”. Energielekken ontstaan langzaam, haast onmerkbaar. Je wordt wat prikkelbaarder, je slaapt eens wat slechter “ach niets wat een extra bakje koffie niet kan oplossen”. Je kunt je gedachten er wat slechter bijhouden en vindt geen lust om eens iets leuks te gaan ondernemen. “Nee hoor ik kan niet mee en trouwens dat ene project, waar ik weer eens mee ben opgeschept, schreeuwt om aandacht”. En zo rollen we van de ene kleine oneffenheidje naar de andere en voordat we het door hebben zijn het geen kleine oneffenheden meer, maar echte obstakels. Op het werk gaan we fouten maken, worden hufters in het verkeer, zijn onredelijk. En klusjes thuis? Komt een andere keer wel weer.


Is bovenstaande enigszins herkenbaar? Dan hoop ik niet dat je al in de onderste fase bent aangeland. Maar hoe dan ook maak dan eens een afspraak wellicht kan ik iets voor je betekenen. Hier komen we tijdens een intakegesprek snel genoeg achter.energiejpg


energieruimtejpg