Die Mauer

Je hoeft niet veel te doen om iets te veranderen. Maar je moet het wel willen.


In voormalig Oost-Berlijn bevindt zich de East Gallery. Het is een stuk Muur aan de oever van de rivier de Spree. Een muur die ooit eens werelden en mensen van elkaar moest scheiden. Na de val van de Muur zijn er verschillende schilderingen gemaakt op deze afscheidingswand. Eén van de laatste nog originele schilderingen vertelt over gewone mensen op gewone plekken die gewone dingen doen om het gezicht van de wereld te veranderen. Het grijpt terug op het verleden van de stad en de verdeling van mensen.


Het laat zien dat je als je verandering wenst je dient te beginnen bij het zetten van een eerste kleine stap.
Die MauerJPG
Energieeenheid

Als je op het internet zoekt op het woord energie en je komt op Wikipedia, dan kun je daar de volgende zin tegenkomen: “Energie is de capaciteit van een systeem om warmte, straling, beweging of materie te produceren. Het is een natuurkundige grootheid die wordt gedefinieerd door de hamiltoniaan. De SI-eenheid van energie is joule. Energie wordt ook aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten, of ruimer: de mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen. Energie kan ook gezien worden als essentiële natuurlijke hulpbron, aangezien ze geconsumeerd, geproduceerd en gebruikt wordt door levende wezens”.


Een beetje een droge materie wellicht, maar eigenlijk komt het hierop neer; energie heb je nodig om te kunnen bewegen, denken en groeien. Kortom voor je bestaan. Maar wat gebeurt er wanneer je energiehuishouden in de war raakt of niet meer optimaal werkt en de energie wegstroomt? Zo een energielek is niet altijd direct zicht -of voelbaar, zeker niet in ons bestaan waar veel van ons wordt verwacht en waar we het schijnbaar altijd druk moeten hebben en omdat we volgens de wetten van de social media altijd gelukkig moeten zijn en er fantastisch uitzien. Kunnen we daar simpelweg ook geen aandacht aan besteden. “Kom zeg aandacht schenken aan jezelf is voor hen die geen ruggengraat hebben”. Energielekken ontstaan langzaam, haast onmerkbaar. Je wordt wat prikkelbaarder, je slaapt eens wat slechter “ach niets wat een extra bakje koffie niet kan oplossen”. Je kunt je gedachten er wat slechter bijhouden en vindt geen lust om eens iets leuks te gaan ondernemen. “Nee hoor ik kan niet mee en trouwens dat ene project, waar ik weer eens mee ben opgeschept, schreeuwt om aandacht”. En zo rollen we van de ene kleine oneffenheidje naar de andere en voordat we het door hebben zijn het geen kleine oneffenheden meer, maar echte obstakels. Op het werk gaan we fouten maken, worden hufters in het verkeer, zijn onredelijk. En klusjes thuis? Komt een andere keer wel weer.


Is bovenstaande enigszins herkenbaar? Dan hoop ik niet dat je al in de onderste fase bent aangeland. Maar hoe dan ook maak dan eens een afspraak wellicht kan ik iets voor je betekenen. Hier komen we tijdens een intakegesprek snel genoeg achter.energiejpg


energieruimtejpg

Zweethutpng
Het weer wordt nu al aanzienlijk beter en we zijn in de aanloop naar de zomer. Op dit moment zijn we op ons productiefst moment van het jaar. En al bijna beginnen we te verlangen naar de zomer en de vakantie. Het is de tijd om het leven te vieren, alleen of met vrienden en familie. Dit is het moment dat we uitreiken naar de wereld, onszelf laten zien en horen. De tijd van dans en geluk. Kom dit moment delen in voorjaarshut op locatie Welkom in Veldhoek.


Een traditionele hut is een ideale manier van coachen het brengt deelnemers op diepere lagen dan de meeste andere coachingstechnieken. Beleef zelf hoe snel er wordt in teamverband wordt gewerkt en persoonlijke intenties tot leven komen.


Zondag 12 mei 2019 van 10:00 - 20:00
Locatie: Schapendijk 7, 7255 NK Hengelo
Kosten € 55,00 pp
Meer info: ​​martin@wunjo.info​​ of 06 104 00 317


Als bij thuis de koffie op is ga ik even terug naar mijn oude standplaats. Workspace for today. Uitzicht vanaf het bureau. Nee natuurlijk niet, het blijft gewoon een fijne plek om te werken en ik ontmoet er ook nog eens hele fijne oud-collega”s. En een beetje netwerken tijdens het werk kan nooit kwaad. @alliander


Alliander trapjpg            Alliander HQjpg